UAGTrade Antara Broker Forex Malaysia Terbaik

Logo Rasmi UAGTrade

Bismillahirrahmanirrahim

Pemilihan broker merupakan suatu komponen atau langkah yang amat penting sebelum aku nak memulakan trading. Oleh itu banyak benda yang aku perlu consider untuk memilih sesebuah broker. Aku akui banyak broker yang bertapak di malaysia dan aku nak satu broker forex malaysia terbaik yang sesuai untuk diri aku. Jadi, bermulalah pengembaraan dan penyelongkaran aku mencari broker forex di malaysia.

Senarai Broker Forex di Malaysia ni terlalu banyak. Boleh panjang berjela-jela kalau ditulis diatas kertas. Oleh itu, aku kena bijak memilih broker yang sesuai dengan diri aku ni. Jadi secara amnya aku meletakkan beberapa faktor yang aku kira broker ini mampu dan telus dalam menguruskan order trading aku kelak.

Broker Tersebut Haruslah Straight Thru Processing Broker

Ini adalah point aku yang pertama. Broker tersebut mestilah genuinely STP. STP bermaksud setiap order yang aku buat, akan dimasukkan ke dalam liquidity market forex. Oleh itu pihak yang akan membayar kadar keuntungan aku berdasarkan perbezaan beli dan jual adalah Liquidity Provider itu sendiri. Aku akan terselamat daripada ditipu oleh broker broker cap ayam yang tidak mempunyai financial support yang kukuh seperti LP.

Broker Tersebut Tap Price daripada Real Market Secara Direct

Point aku yang kedua broker ni mesti Tap price dari real market. Bukannya mimicking daripada Real Market. Aku ada dua jenis broker yang aku guna sebelum ini. Satu broker Market Maker, dan satu lagi Broker STP. Bila aku buka Graf EUR/USD, aku nampak price tick setiap second dalam Broker STP lebih lancar dan laju berbanding daripada Broker Market Maker. Aku dapat rasakan sedikit lag price tick update dalam Broker Market Maker.

Broker Tersebut Mempunyai Regulated License daripada Badan Badan Kewangan

Regulated Licence ni seperti CySEC atau FCPA ini adalah badan yang mampu mempengaruhi kredibiliti sesuatu broker. Dengan adanya kredibiliti, sesebuah broker tersebut boleh di percayai dan client tak ragu-ragu nak pam duit ke dalam broker tersebut. Boleh je broker terus beroperasi tanpa perlu ada pengiktirafan daripada regulated body dan diorang pun tak de kuasa atau kawalan untuk menghentikan operasi broker tersebut namun mostly client tak kan berani nak park duit dalam broker tersebut. No Client No Money for broker.

Broker Tersebut Susah Sedikit Untuk Withdraw

Sebuah Broker STP yang genuine, urusan withdraw akan mengambil sedikit masa untuk LP liquidate duit tersebut. Oleh itu 3-5 hari processing withdrawal adalah benda yang normal dan max yang boleh pergi adalah 2 minggu. Jadi, sekiranya aku nampak broker yang menawarkan fast withdrawal, secara automatik aku boleh click bahawa broker tersebut adalah broker market maker dan bukan broker STP.

Broker Tersebut Menawarkan Leverage Yang Sederhana

Mostly Broker STP akan beri Leverage yang sederhana sekitar 1:200 kebawah, itu pun dah kira besar. Oleh itu kalo aku lihat ada broker yang claim STP tapi bagi Leverage sampai 1:500, aku dah tau yang broker tersebut adalah broker Market Maker, dan duit yang di pam hanya berpusing di dalam akaun broker itu sahaja.

Setelah aku melakukan pencarian, akhirnya aku berpuas hati dengan sebuah broker ini, Broker tersebut adalah UAGTRADE.

UAGTRADE mempunyai dan lulus semua kriteria yang aku perlukan.

  1. Genuine STP
  2. Lambat sikit nak Withdraw
  3. Price Tick Update Yang Laju
  4. Leverage sekitar 1:100
  5. Mempunyai regulated license

Interface UAGTrade Malaysia

Alhamdulillah, aku seronok trade dengan UAGTrade ni. Selain interface akaun dia yang friendly dan tak memeningkan, aku cukup berpuas hati kerana urusan deposit adalah straight bank in kepada broker bukan melalui Introducing Broker. MIB dia pulak orang local dan mudah untuk berurusan.

Cara Deposit UAGTrade

Oleh itu, aku sangat percaya dengan broker ini, namun jika broker ni buat taik, aku tak akan teragak agak untuk keluar daripada broker ini.

Jika korang pun berminat untuk daftar dengan UAGTRADE, korang boleh mendaftar dibawah link ini.

Aku akan share dengan korang rahsia trading aku dalam bentuk video. Korang cuma perlu daftar dan depo, kemudian lepas aku sahkan, link download video tersebut akan aku bagi. Nanti jangan lupa share dengan keluarga korang supaya keluarga korang pun akan pandai trade.

KLIK SINI UNTUK MENDAFTAR BERSAMA UAGTRADE DAN BERPELUANG UNTUK MENDAPATKAN VIDEO SKILL TRADING SAYA YANG MENJANA 50% SEBULAN

Cara Untuk Dapatkan Video Skil Trading Saya

  1. Daftar dengan broker UAG Trade beserta depo minimum USD 100. Klik sini untuk daftar : http://signup.uagtrade.com/tenteraangin
  2. Untuk tutorial pendaftaran Klik sini : Tutorial Membuka Akaun di UAGTrade
  3. Emailkan kepada saya Username anda ke tenteraangin@gmail.com atau Whatsapp saya ke 011-061 4537
  4. Selepas pengesahan, saya akan hantarkan link video skil trading saya kepada anda.

Alhamdulillah

Allahu Musta’an

Avatar

About Iqbal Aman

Seorang trader forex dan penulis ebuku Forex Zero SWAP. Berpengalaman hampir 5 tahun dan telah mengkaji serta menguji berbagai-bagai teknik forex sebelum menghasilkan teknik SWAP

View all posts by Iqbal Aman →