Download Ebook Short Swing Pedagangjawa

 BUY ON BREAKOUT, KENA BULL TRAP, BUY ON SUPPORT HARGA TERUS JATUH, ARGGHHH STRESS!!!!!

Ikuti pengalaman seorang trader yang hantuk dinding selama 6 tahun mencari rentak trading

Dari Meja Pengarang

Muhammad Iqbal bin Aman

Admin Pedagangjawa.com

Assalamualaikum dan hi, terima kasih kerana saudara sudi “membuang masa” saudara untuk membaca coretan peribadi saya ini. Latar belakang saya bermula sebagai seorang forex trader dan kini telah insaf menjadi pedagang Bursa atas restu seorang Ibu.

Saya berkecimpung dalam dunia trading seawal 2014-2015 dan mengambil keputusan untuk mendalami ilmu analisa teknikal sejak daripada permulaan trading lagi. Tuan cakaplah apa sahaja teknik, indikator, kefahaman berkenaan analisa teknikal, kebanyakan saya pernah pelajari dan akhirnya confuse waktu sendiri. Sedihkan.

Saya bermula dengan mempelajari ilmu analisa teknikal yang paling asas iaitu Support and Resistance dan juga Trendline. Jika saudara “orang lama” dalam trading ni, mesti dah muntah hijau dengar ayat “Buy masa Uptrend”, “Buy on Support” atau “Buy on Breakout”

Lepas belajar sahaja SnR dan juga Trendline, saya rasa macam, “Eh senang weh trading ni, lukis garisan sikit-sikit pun boleh buat untung goyang kaki. Ini senang banyak” Dengan yakin, saya lukis garisan SnR, trendline, semua tips saya ikut satu persatu. Buy on Uptrend, Buy on Support. Tunggu Candlestick Reversal Signal muncul, dan satu setup muncul saya terus BAMMMM beli terus guna lot macam nak beli Pulau Pinang.

Tapi Eh Eh, apa jadi ni, price terus jatuh macam nak hentam bawah screen monitor saya. Pening juga rasanya bila loss besar. Habis minyak angin sapu dekat kepala akibat memikirkan loss yang tak dijangka. Saya pelik, kenapa saya buat tak jadi, sifu buat jadi. Apa bezanya saya dan dia, dia juga manusia, saya juga manusia Cuma tak hensem sahaja macam dia.

Masa ni rasa macam nak kunyah meja tengok harga melambung

Start dari situ, saya berjanji saya akan belajar dengan serius dalam analisa teknikal trading ini. Apa ilmu yang melintas depan saya, saya tonton, ada buku pasal trading, saya baca kalau perlu kunyah saya kunyah buku buku tu semua. Saudara nak tahu apa yang saya perolehi?

Saya rasa saya makin bodoh, confuse, tak tahu macamana nak bermula.

Saya tak dapat nak progress ke mana pun. Result trading saya naik turun naik turun, last-last terus turun ke lembah sampai licin modal trading. Pusing pusing pergi situ pergi sini hasil tiada. Itulah simptom overload information pertama yang saya hadapi sebagai seorang trader. Saudara bayangkan, saya gunakan teknik trading sistem A yang berikan signal Buy, tapi disebabkan saya pernah pakai trading sistem B, yang memberikan signal Sell saya terus rasa berbelah bahagi untuk enter trade.

Gambaran lebih kurang beginilah serabutnya chart saya. Kredit kepada Swingtradingwithcandlestickpatternsdotcom

Kalau saudara nak tahu, saya belajar teknikal analisis ini daripada benda yang logic sampai benda tak logic. Bayangkan saya pernah trade kena tengok pasang surut air laut, pertukaran equinox dan arah pergerakan angin. Dah macam pengkaji cuaca tuan-tuan.

Lama saya menung tuan-tuan, akhirnya saya ambil keputusan untuk jumpa mak saya. Saya ambil restu dari dia, saya mohon doa dari ibu saya. Alhamdulillah, lama-kelamaan semua benda yang saya belajar satu persatu tersusun elok sampai saya faham bagaimana nak feel market bergerak.

Bismillahirrahmanirrahim

Memperkenalkan Ebuku Teknik Short Swing Pedagangjawa

HARGA : RM 35

Hanya 50 Salinan sahaja dijual setiap bulan bagi memberikan fokus yang berkualiti kepada para pembeli ebuku yang sedang mengaplikasikan teknik ini secara praktikal

Ebuku ini MENJANJIKAN saudara menjadi seorang Trader yang Pro dalam melakukan Teknikal Analisis. Di dalam Ebuku ini merungkaikan

  1. Cara Nak Detect Swing Hi dan Swing Lo Paling Simple dan Konsisten
  2. Teknik Sebenar Tarik Fibonacci Yang Orang Selalu Bergaduh nak Tarik dari Atas atau Bawah
  3. Signal Candlestick X yang paling mudah nak kesan Entri tanpa perlu hafal berpuluh-puluh candle formation
  4. Clear Trading Plan (Tak payah pening kepala fikir kat mana nak letak SL dan TP)
  5. Tiada lukisan manual Support and Resistance (Saya tahu ramai yang benci SnR kan?)
  6. Modal Kecil pun boleh Trade Kaunter Besar (Kaunter Kayangan tuuuuu)
  7. Gian nak Trade hari2? Saya ajarkan teknik BTST rendah risiko
  8. Step by Step yang tidak serabut. Follow je satu persatu SOP dia, confirm macam Pro Trader
  9. Ramai orang tahu Buy on Pullback dengan Buy on Breakout je. Tapi saya ajar Buy on DEEP RETRACEMENT terus. Sekali tengok macam dapat pucuk reversal trend
Nak Ebook Preview PERCUMA? Whatsapp atau Tele sahaja saya (018 941-8731)

Antara Contoh Case Study Kaunter N2N

Walaupun Ebuku ini sudah padat dengan praktikal, kadang-kadang ia akan memeningkan orang baru. Jadi saya bantu berikan sokongan selepas belian bagi mempercepatkan skil kefahaman anda untuk melakukan analisis teknikal

GROUP SOKONGAN TELEGRAM

Contoh signal analisa, kaunter yang sesuai untuk swing, dan BTST serta update info berkaitan hal pelaburan dan trading semua ada disini.

SESI LIVE HUJUNG MINGGU

Setiap hujung minggu saya akan buka peluang untuk anda lihat bagaimana teknik Short Swing Pedagangjawa dilaksanakan bagi memantapkan kefahaman anda semua (ANDA HARUS MESEJ SAYA UNTUK REQUEST SESI LIVE). Gunakan kod yang ada dalam ebuku ini untuk akses live hujung minggu

EBOOK LABUR SEMPOI V1

Saya tak mahu anda ketinggalan dengan the power of investment. Oleh itu, saya sertakan sekali Ebook Labur Sempoi untuk Anda.

Jika anda tidak berpuas hati dengan kandungan ebuku ini selepas 3 bulan mengaplikasikannya, saya berikan jaminan wang dikembalikan 100%. Jadi anda tiada risiko langsung jika membeli ebuku ini.

Milki Sekarang dengan harga RM 35 (Mampu Milik) beserta bonus-bonus sampingan yang disediakan KHAS UNTUK ANDA!

P/S : LEPAS NI MESTI RAMAI TANYA SAUDARA KENAPA SAUDARA TARIK FIBO BEGITU DAN BEGINI. SAYA NASIHATKAN TUAN UNTUK SENYUM JEEE